Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel.

Film: Film som kort beskriver programmet för hotell, restaurang och bageri (2:46)

Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas i mötet med olika människor.

Det här lär du dig på programmet

Du får möjlighet att lära dig matlagning, bakning och servering. Du får lära dig om hur man hanterar livsmedel och hur man arbetar i olika typer av kök.
På programmet får du också kunskaper om hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering.
Du får arbeta med olika arbetsuppgifter som tränar dig för arbete på hotell.
Du får träna dig att arbeta med andra och att ge god service åt kunder och gäster.
Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. 

Du tränar på och använder de kunskaper du får på programmet på en arbetsplats. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande, apl.

Programstruktur för hotell, restaurang och bager (pdf)  länk till annan webbplats

The programme for Hotel, Restaurant and Bakery in other languages

Programmet för hotell, restaurang och bageri, arabiska (pdf, 188 kb)PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, dari (pdf, 162 kb)PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, engelska (pdf, 164 kb)PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, farsi (pdf, 191 kb)PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, franska. (pdf, 143 kb)PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, kurmanji. (pdf, 151 kb) PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, pashto. (pdf, 195 kb) PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, polska. (pdf, 192 kb) PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, somaliska. (pdf, 118 kb) PDF

Programmet för hotell, restaurang och bageri, spanska. (pdf, 186 kb) PDF

Senast uppdaterad 10 september 2021