Kakor

När du besöker denna webbplats lagras kakor (cookies) på din dator. En kaka är en textfil som används för att ge dig tillgång till olika funktioner på webbplatsen.

Vi använder två sorters kakor: Sessionskakor som sparas tillfälligt (och automatiskt försvinner när du stänger webbläsaren) samt varaktiga kakor som lagras en längre tid. Du kan själv ta bort kakor i din webbläsare.

Om du inte tillåter att kakor lagras på din dator, kan du stänga av det i din webbläsares inställningar. Tänk då på att viss tjänster och funktioner kan sluta fungera.

Sessionskakor

Sessionskakor ligger i din dator tills du stänger webbläsaren. Då försvinner de automatiskt. Dessa kakor används bland annat när du gör sökningar, anmäler dig till en prenumerationstjänst eller använder beställningsfunktionen i vår publikationsdatabas.

De här sessionskakorna använder vi för att webbplatsen och våra e-tjänster ska fungera:

JSESSIONID

Innehåller en unik kod för ditt besök som tjänsten eller funktionen behöver för att följa dig genom olika steg. Du kan få flera olika JSESSIONID-kakor för olika tjänster. Både webbplatsen och våra tjänster behöver denna för att fungera.

BIGipServer

Innehåller en unik kod för ditt besök, likt JSESSIONID, som behövs för att kunna skicka webbtrafiken rätt i nätverket.

Varaktiga kakor

Skolverket använder verktyget Google Analytics för att samla in besöksstatistik. Ingen persondata lagras, endast information om din dator och din webbläsare samt vilka sidor du besöker. Vi har även ställt in att alla IP-adresser ska anonymiseras innan de lagras. Statistiken fungerar som underlag för att utveckla och förbättra webbplatsen.

Följande kakor används:

_gat

Filen används för att begränsa hastigheten på antal förfrågningar. Den sparas i tio minuter efter att den skapades eller uppdaterades senast.

_ga

Filen används för att identifiera unika besökare. Den sparas i två år.

_gid

Filen används för att identifiera unika besökare. Sparas i 24 timmar.

sv-uts

Är webbpubliceringsverktygets egna spårningskaka som används för att koppla ihop dig med dina tidigare besök på webbplatsen. Kakan sparas i ett år men du kan välja att ta bort den i din webbläsare.

Senast uppdaterad 04 mars 2020