Utbildningar för vuxna

Att ha examen från grundskola och gymnasium är ofta en förutsättning för att kunna få ett jobb. Det kan vara en väg till att få jobb direkt eller till att studera vidare på en yrkeshögskoleutbildning eller till studier på högskola och universitet.

Kommunal vuxenutbildning (komvux) är till för vuxna som saknar utbildning från grund- eller gymnasieskolan. Komvux är också till för vuxna som vill komplettera en tidigare utbildning, som vill byta yrke eller som vill lära sig svenska. Komvux i svenska för invandrare (sfi) är utformad för dig som behöver grundläggande kunskaper i svenska. Syftet är att lära sig svenska för att kunna kommunicera muntligt och skriftligt i vardagslivet, i samhällslivet och i arbetslivet. 

Studie- och yrkesvägledare på skolan eller i kommunen kan ge mer information om vilka utbildningar som finns och om den svenska arbetsmarknaden.

Vilken väg leder fram till ditt mål?

Beroende på vad du vill studera kan det finnas möjligheter inom olika utbildningsformer. Vilken passar dig bäst? Här kan du läsa om de olika utbildningsformerna.

Hitta utbildning utifrån ditt intresseområde

I sökfunktionen för utbildningar för vuxna är utbildningarna indelade efter intresseområden. Det innebär att du kan söka på intresseområde och få fram de utbildningar som finns inom det intresseområdet inom alla utbildningsformerna.

Sök efter utbildning för vuxna.

Hjälpte informationen på den här sidan dig?