Innehåll på denna sida

Programmet för hotell, restaurang och bageri

Programmet för hotell, restaurang och bageri är till för dig som vill arbeta med matlagning, bakning och livsmedel.

Film: Film som kort beskriver programmet för hotell, restaurang och bageri (2:46)

Du kan också välja det här programmet om du vill arbeta med att ta hand om gäster på hotell och restaurang. Du ska tycka om att arbeta med service och trivas i mötet med olika människor.

Det här lär du dig på programmet

Du får möjlighet att lära dig matlagning, bakning och servering. Du får lära dig om hur man hanterar livsmedel och hur man arbetar i olika typer av kök.
På programmet får du också kunskaper om hygien, näringslära, specialkost och alkoholservering.
Du får arbeta med olika arbetsuppgifter som tränar dig för arbete på hotell.
Du får träna dig att arbeta med andra och att ge god service åt kunder och gäster.
Arbetsmiljöfrågor är viktiga på programmet för att du inte ska få arbetsskador i framtiden och för att du ska ha en god hälsa. 

Du tränar på och använder de kunskaper du får på programmet på en arbetsplats. Det kallas för arbetsplatsförlagt lärande, apl.

Programstruktur för hotell, restaurang och bager (pdf) 

/