Innehåll på denna sida

Distansutbildning för vuxna

Det finns ett stort utbud av distanskurser och distansutbildningar för vuxna. Du kan välja att läsa på heltid eller på deltid. Kontakta din hemkommun för att få veta vilka utbildningar och möjligheter som finns i den kommun där du bor.

Att gå en utbildning på distans är minst lika krävande som att läsa en utbildning med platsbunden undervisning. Eftersom du själv styr den mesta av tiden kräver det planering och studiedisciplin.

En del kurser kräver att man samlas ett par gånger per termin. Det kan vara för olika typer av genomgångar, laborationer eller prov. För andra distanskurser är det inga planerade träffar. Oavsett hur distansundervisningen sköts, så har man alltid regelbundna kontakter med lärare via telefon, e-post eller internet.

I många kommuner finns så kallade lärcentrum. Här kan du till exempel träffa andra som studerar på distans, få tillgång till lokaler och tekniska funktioner såsom datorer med internet, videokonferens, kopiering och tentamensmöjligheter. Kontakta din kommun för att se vad som finns på din hemort, om du vill få hjälp under tiden du läser en utbildning på distans.

Sök efter närmaste lärcentrum, nitus.se Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.

Hitta rätt distansutbildning

I Utbildningsinfos söktjänst kan du söka efter distansutbildningar och distanskurser inom ditt intresseområde och inom alla olika utbildningsformer. Välj "Visa Avancerad sökning", gör ett urval och markera sedan "på distans" under "Jag vill studera": Nu får du upp de utbildningar inom ditt urval som är distansutbildningar.

Hitta utbildningar för vuxna

/