Servering
- Arbetsmarknadsutbildning
- Arbetsförmedlingen
- Kalmar
- 260 dagar
- Svenska
Utbildningen förbereder dig för arbete med servering på restauranger, hotell, konferensanläggningar med mera. Servitörer arbetar med att servera gäster mat och dryck. Under arbetspasset ansvarar du för ett visst antal bord. Du tar emot gästernas beställningar och sedan beställs mat i köket samt dryck i baren. Du ska kunna ge gästerna bra råd när de väljer mat, tala om vad rätterna har för ingredienser och även hur de är tillagade. Du behöver tycka om kundkontakter och att ge bra service. Serveringen är mycket viktigt för hur gästerna upplever sitt besök.Arbetstiderna varierar beroende på var du arbetar. En del servitörer arbetar dagtid men oftast har de schemalagda arbetstider med kvälls- och helgarbete. Restaurangmiljön kan vara stressig och bullrig, särskilt under kvällstid. Detta varierar mellan olika restauranger.Kurserna i utbildningen bygger på delar av Skolverkets nationella yrkespaket. Utbildningens längd och innehåll kan variera beroende på var i landet utbildningen ges och hur behovet ser ut. Praktik ingår.
Behörighet
För att kunna söka Arbetsmarknadsutbildningar, behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen
Kontaktuppgifter
Arbetsförmedlingen (Statlig)
Elektrogatan 4, 17154 Solna
0771-416 416
Läs om utbildningen på
utbildningsanordnarens webbplats