Bageri och konditori
- Arbetsmarknadsutbildning
- 100% (heltid)
- Arbetsförmedlingen
- Solna
- Studiestart 2024-12-09
- 245 dagar
- Svenska
Utbildningen ger dig kunskaper för hantverksmässigt arbete inom bageri och konditori. Som bagare och konditor arbetar du med att baka allt från matbröd till tårtor eller andra bakverk. Det är ett kreativt yrke där känsla för både smak, färg och form är viktig. I grunden ligger kunskapen om råvarorna som används. Arbetet kan ske både med hjälp av maskiner och för hand. Utbildningen är utformad för att du ska kunna arbeta både som bagare och konditor, vilket ger ett omväxlande arbete men även större möjligheter till anställning.Det är bra att vara kreativ, men samtidigt vara stresstålig och ha god förmåga att organisera sitt arbete. Som bagare och konditor börjar du oftast arbeta tidigt på morgonen, men olika typer av bagerier har olika arbetstider. Bagare och konditorer på industribagerier arbetar ofta natt och helgarbete förekommer. Även skiftarbete kan förekomma.Det förekommer tunga lyft av både bunkar och mjölpåsar och du står och går en stor del av arbetsdagen. Det kan fresta på knän, axlar och rygg, så det är viktigt att arbeta ergonomiskt.Kurserna i utbildningen bygger på Skolverkets nationella yrkespaket för Komvux. Utbildningen är cirka 49 veckor inklusive praktik. Det finns möjlighet att göra Sveriges Bagare och Konditorers yrkesprov. Yrkesprovet är frivilligt.
Behörighet
För att kunna söka Arbetsmarknadsutbildningar, behöver du vara inskriven på Arbetsförmedlingen
Kontaktuppgifter
Arbetsförmedlingen (Statlig)
Elektrogatan 4, 17154 Solna
0771-416 416
Läs om utbildningen på
utbildningsanordnarens webbplats