Hem- och konsumentkunskap 1
- Högskoleutbildning
- 100% (heltid)
- Högskolan Kristianstad
- Kristianstad (Distansundervisning)
- Studiestart 2025-01-20
- 30.0 högskolepoäng
- Studietid: blandad
- Svenska
Centralt i samtliga moment är lärarrollen inom ämnet hem- och konsumentkunskap i relation till planering, genomförande och utvärdering av lektioner i förhållande till styrdokument och ämnesdidaktiska frågeställningar. Ämnesdidaktiken utvecklas och anpassas för elevgruppen åk 1-9 med utgångspunkt från det centrala innehållet för ämnet hem- och konsumentkunskap i grundskolan, åk 1-9.Kursen behandlar·humanekologisk teori ·undervisningsplanering ·lärandeteori och elevdelaktighet ·introduktion till ämnesdidaktik ·digitalisering·barn och ungas måltidsvanor och välbefinnande ·näringslära och livsmedelskunskap ·sapere-metoden·mat- och sinnesupplevelser·utomhusmatlagning ·mat som ett pedagogiskt verktyg ·tillagning, hantering och förvaring av livsmedel ·redskap och teknisk utrustning för matlagning och bakning·livsstil och miljö i ett lokalt och globalt perspektiv ·konsumenters redskap för att kunna göra medvetna val ·tvätt och rengöring ·miljömärkningar, regelverk och styrmedel ·hushållets material- och energianvändning ·avfallshantering och resurshushållning ·livsmedelshygien·sambanden mellan hem och samhälle och konsekvenserna av individens olika val.
Behörighet
Grundläggande behörighet.