Artificiell intelligens för industriell kvalitetskontroll A1N
- Högskoleutbildning
- 20% (deltid)
- Högskolan i Skövde
- Skövde (Distansundervisning)
- Studiestart 2025-11-03
- 3.0 högskolepoäng
- Studietid: blandad
- Engelska
I kursen kommer du att lära dig hur neurala nätverk fungerar, särskilt för bildbehandling, och hur olika typer av nätverk kan användas för olika typer av bildbaserade uppgifter. Kursen tar också upp problem som kan uppstå med data när man tränar neurala nätverk. Genom praktiska övningar får du utveckla ett enklare AI-system för kvalitetskontroll med hjälp av lämpliga programvaruverktyg.
Vem är kursen för?
Den här kursen är för dig som arbetar inom industrin och vill lära dig mer om hur AI och neurala nätverk kan användas för att förbättra kvalitetskontroll. Kursen är särskilt användbar för ingenjörer, tekniska experter och IT-specialister som jobbar med automation och effektivisering av produktionen.
Efter avslutad kurs kan du:
- Beskriva och förklara hur neurala nätverk fungerar för bildbaserade uppgifter.
- Diskutera olika typer av nätverk och hur de kan användas i olika bildbaserade uppgifter.
- Förstå problem med data som kan uppstå vid träning av neurala nätverk.
- Implementera AI-system för kvalitetskontroll med hjälp av standardprogramvaror.
Kursformat
Kursen är i sin utbildningsform och omfattning tänkt att kombineras med arbete. Det innebär bland annat att:
- Kursen ges online med förinspelade föreläsningar
- Det är en kort kurs (3 högskolepoäng) med en studietakt på 20% (motsvarar cirka 8 timmar per vecka i 10 veckor)
Undervisningen sker till största delen på engelska.
Behörighet
Om du inte uppfyller de formella behörighetskraven kan du få din behörighet bedömd på reell kompetens, kunskap och kompetens som du har fått på annat sätt, såsom arbetslivserfarenhet, övriga studier med mera. Läs mer under his.se/sokwiser.
Utvecklad inom WISER
Kursen är utvecklad inom projektet WISER. Vi erbjuder skräddarsydda kurser för digital transformation som riktar sig till dig som är yrkesverksam. Projektet samfinansieras av KK-stiftelsen inom ramen för Expertkompetens. För mer information besök: his.se/wiser.
Behörighet
För att vara behörig till kursen krävs 60 högskolepoäng inom produktutveckling, produktionsteknik, automationsteknik, maskinteknik eller informationsteknologi (eller motsvarande). Vidare krävs avklarade 3 högskolepoäng i programmering och godkänt betyg i Engelska 6 (eller motsvarande kunskaper). Motsvarande kunskaper visas normalt genom ett internationellt erkänt språktest, till exempel IELTS eller TOEFL. Om du saknar akademiska meriter, kan du ansöka om att bli bedömd på reell kompetens.