Masterutbildning i livsmedelsteknik och nutrition
- Högskoleutbildning
- 100% (heltid)
- Lunds universitet
- Lund
- Studiestart 2026-08-31
- 120.0 högskolepoäng
- Studietid: dag
- Engelska
Detta program riktar sig till studenter som vill lära sig mer om mat och vill arbeta med innovativa framtida livsmedel.
Du kommer att lära dig om ämnen som matkemi, livsmedelsförädling, yt- och kolloidkemi, mikrobiologi, näring och livsmedelsanalys. Det är också möjligt att välja kurser med fokus på miljö och hållbarhet.
Programmet är nära anpassat till marknadens behov och har en stark betoning på teknikvetenskap. Under studietiden möter du både världsledande forskare och gästföreläsare från livsmedelsföretag.
Ditt framtida jobb kan vara var som helst i världen; i ett litet eller stort multinationellt företag, ett forskningsinstitut, ett universitet eller en statlig myndighet.
Programmet ges på engelska.
https://www.lunduniversity.lu.se/lubas/i-uoh-lu-TALIV
Behörighet
Avlagd kandidatexamen med inriktning mot livsmedelsteknik, livsmedelsteknologi, kemiteknik, bioteknik, kemi eller motsvarande. Den sökande måste ha fullgjort kurser i kemi, biovetenskap (t.ex. biokemi, bioteknik, mikrobiologi, cellbiologi eller genetik) och matematik (linjär algebra/analys och statistik). Engelska 6.
Kontaktuppgifter
Läs om utbildningen på
utbildningsanordnarens webbplats