Miljövetenskapligt program, Hållbara livsmedelssystem
- Högskoleutbildning
- 100% (heltid)
- Örebro universitet
- Örebro
- Studiestart 2026-08-31
- 180.0 högskolepoäng
- Studietid: dag
- Svenska
Programmet har ett unikt fokus på hållbarhetsfrågor genom hela livsmedelskedjan från jord till bord, både lokalt och globalt. Du får kunskap och verktyg att hitta lösningar på de komplexa hållbarhetsutmaningar kring klimat, miljö och livsmedelsberedskap, säkerhet och försörjning som jordbruket, livsmedelsindustrin, dagligvaruhandeln, restaurangbranschen och vi konsumenter står inför, i Sverige och i världen.Utbildningen omfattar 180 högskolepoäng och ger dig en kandidatexamen inom huvudområdet miljövetenskap. Programmet är tvärvetenskapligt, vilket innebär att du kommer att läsa kurser som berör olika områden som exempelvis naturvetenskap, samhällsvetenskap , ekonomi, juridik och innovation, och i programmets egen köksträdgård tillämpar vi teorier och metoder. Under sista terminen skriver du examensarbete och gör praktik, vilket ger goda möjligheter att knyta kontakter inför arbetslivet. Som miljövetare kan du till exempel jobba som hållbarhetschef eller strateg i näringslivet, med klimat- och jordbruksfrågor på en myndighet eller med produktutveckling och innovation, som anställd eller egen företagare.
Behörighet
Grundläggande behörighet
Kontaktuppgifter
Läs om utbildningen på
utbildningsanordnarens webbplats
/