Kulinarisk kock och måltidskreatör
- Högskoleutbildning
- 100% (heltid)
- Örebro universitet
- Hällefors
- Studiestart 2025-09-01
- 180.0 högskolepoäng
- Studietid: dag
- Svenska
Genom utbildningen får du en mix av teori, praktik och design som låter dig utforska matlagning och gastronomi. Du kommer inte bara lära dig laga mat, utan också att tänka vetenskapligt, analysera och kritiskt granska det som rör mat och måltider. Under utbildningen finslipar du dina kunskaper och färdigheter för att kunna skapa framtidens hållbara måltidsupplevelser.En spännande del av utbildningen är den verksamhetsförlagda utbildningen (praktik), där du får chansen att fördjupa dig i ett eget intresseområde. Kanske vill du testa att jobba som kock på en restaurang, som produktutvecklare inom livsmedelsindustrin, eller med livsmedelsproduktion? Du bestämmer själv inom vilket område och om du vill göra praktiken i Sverige eller utomlands.I utbildningen ges det kurser inom kulinariskt kockhantverk, måltidskultur, kommunikation, gastronomiskt företagande och varumärkesbyggande. Du lär du dig att hantera allt från råvaror och olika matlagningstekniker till företagsledning och utveckling av måltider perfekt för dig som vill plugga till kock.Studierna sker på Campus Grythyttan, en unik plats där även forskning inom måltidskunskap bedrivs. Här får du möta lärare och gästföreläsare, många är tidigare studenter och experter inom sina områden. Flera av dessa är välkända profiler med gedigen kunskap, erfarenhet och stora nätverk. Under din tid på utbildningen kommer du också att skapa viktiga kontakter genom att nätverka med andra studenter, vilket kan bli ovärderligt för din framtida yrkeskarriär.Programmet leder till en kandidatexamen i Måltidskunskap och värdskap, vilket öppnar dörrar till vidare studier på magister-/masternivå. Efter examen har du stora möjligheter att jobba i ledande roller inom det gastronomiska fältet som exempelvis kock, kökschef, kostchef, måltidskreatör, food & beverage manager eller produktutvecklare inom livsmedelsindustrin. Du får dessutom med dig verktyg för att kunna starta och driva ditt eget företag.Redo att ta nästa steg i din gastronomiska resa? Kulinarisk kock och måltidskreatör väntar på dig.
Behörighet
Grundläggande behörighet.