Livsmedelssäkerhet och tillsyn
- Högskoleutbildning
- 100% (heltid)
- Stockholms universitet
- Stockholm
- Studiestart 2025-03-24
- 7.5 högskolepoäng
- Studietid: dag
- Svenska
Kursen behandlar: - livsmedelslagstiftning och dess tillämpningar - livsmedelstoxikologiska och mikrobiologiska grunder - livsmedelskedjan från produktion till försäljning - egenkontroll och märkning - provtagningsstrategier, provhantering och analysmetoderUndervisningen består av föreläsningar, seminarier, övningar och projektarbeten.Deltagande i seminarier, övningar och projektarbeten och därmed integrerad undervisning är obligatoriskt.Efter att ha genomgått kursen förväntas du kunna: - tillämpa relevant livsmedelslagstiftning ur ett myndighetsperspektiv - redogöra för företagarens ansvar för livsmedelssäkerhet och egenkontroll - förklara och värdera livsmedelstoxikologiska och mikrobiologiska problem - identifiera och bedöma riskkällor i olika delar av livsmedelskedjan - granska och bedöma livsmedelsverksamheters egenkontrollprogram - hantera praktisk tillsyn inom livsmedelsområdet
Behörighet
För tillträde till kursen krävs kunskaper motsvarande kurserna Miljö och hälsa 15 hp (MI7009) och Miljölagstiftning, planering, förvaltning och kommunikation 15 hp (MI7010) samt Svenska 3, Engelska 6.
Kontaktuppgifter
Stockholms universitet (Statlig)
Universitetsvägen 2B, 106 91 STOCKHOLM
08-16 20 00