Hem- och konsumentkunskap, grundkurs för lärare i grundskolan
- Högskoleutbildning
- 100% (heltid)
- Uppsala universitet
- Uppsala (Distansundervisning)
- Studiestart 2024-09-02
- 30.0 högskolepoäng
- Studietid: dag
- Svenska
Kursen behandlar matens betydelse för hälsan. Grundläggande näringslära liksom livsmedelsvetenskap ingår, speciellt med fokus på barns och ungas näringsbehov och val av livsmedel. Vidare tränas matlagning och bakning utifrån olika metoder. Hygieniska aspekter diskuteras. Konsumtionsval och de effekter konsumtion har för individ, familj och omvärld behandlas. Vidare berörs lagstiftning och olika myndigheters roll kring konsumentskydd. Det ingår också moment som rör tvätt och rengöring i hemmet.
Distanskursens upplägg: Kursen är webbaserad men har tre obligatoriska träffar à två dagar i Uppsala. Träffarna består i huvudsak av seminarier och laborationer i kök. Kommunikationen mellan lärare och student sker genom universitetets digitala lärplattform och mejl. För detta krävs dator med internetuppkoppling.
Behörighet
Grundläggande behörighet
Kontaktuppgifter
Uppsala universitet (Statlig)
Dag Hammarskjölds väg 7, 752 37 Uppsala
018-471 47 10