BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN
Utbildningsadministratör
Ett yrke för dig som gillar att ha många bollar i luften samtidigt.
- Kommunikativ förmåga
- Organisationsförmåga
- Serviceinriktad
- Social förmåga
Genomsnittligt löneintervall
26 700 - 45 000 SEK/mån
Arbetsuppgifter
För att en utbildning ska kunna genomföras är det mycket som ska fungera. Utbildningsadministratören bokar lokaler, lärare och utrustning, köper in litteratur och annat kursmaterial och beställer fika och luncher. Att lägga schema kan också vara en uppgift. Ibland kommer återbud och då tar utbildningsadministratören kontakt med nya kursdeltagare.
På högskolan är det vanligt att utbildningsadministratören håller i starten av utbildningen och gör uppropet. Särskilt inför terminsstarter är arbetet intensivt.
Studievägledning kan också vara en del av arbetet. Då informerar man om utbildningarna och tar fram informationsmaterial. Ibland hjälper man studenter som ska studera utomlands med information, planering och kontakter.
På studieförbund är det vanligt att man tar initiativ till och organiserar studiecirklar och kulturprogram. Då ansvarar man för rekrytering av studiecirkelledare. Att marknadsföra utbildningar liksom att ha ansvar för ekonomi och budget kan ingå i arbetet. Det är vanligt att man har många utåtriktade kontakter. Det kan vara myndigheter, företag, medlemsorganisationer och med allmänheten.
Under tiden utbildningen pågår kan utbildningsadministratören behöva lösa problem som plötsligt uppstår för att det ska fungera på bästa sätt. Det kan exempelvis vara att läraren blir sjuk eller att lokalerna inte fungerar bra.
Efter utbildningen är klar ska kursintyg utfärdas, utvärderingar registreras.
Utbildning för vuxna (från 19 år)
Utbildning för vuxna kan vara allt från komvux eller folkhögskola till högskola och universitet. Det finns flera utbildningsformer att välja bland för vuxna.
Läs mer om olika utbildningsalternativ för vuxna:
Gymnasieskolan (15-19 år)
Gymnasieskolan kan förbereda för att börja jobba direkt efteråt eller för att fortsätta studera. Om du vill jobba direkt efter gymnasiet så kan du gå en yrkesutbildning för att komma in i den bransch du tycker är intressant.
Här under hittar du länkar som kan hjälpa dig i ditt val: