BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning

Sköter och övervakar maskiner som fyller på förpackningar och märker dem med etiketter.

  • Noggrannhet
  • Resultatinriktad
  • Samarbetsförmåga
  • Stresstålighet

Genomsnittligt löneintervall

21 300 - 33 400 SEK/mån

På 2 års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att möjligheterna till arbete för maskinoperatörer inom tillverkning kommer vara stora. Möjligheterna till arbete inom yrket ökar om du har relevanta certifikat, behörigheter eller yrkesbevis.

Arbetsuppgifter

Maskinoperatörer styr och övervakar maskiner som till exempel tappar upp på flaskor eller fyller på och försluter förpackningar och behållare. Maskinerna styrs till stor del digitalt via en dator.

Det kan till exempel vara olika drycker som tappas upp på flaskor inom livsmedelsindustrin, eller mediciner som fylls i burkar och förses med etiketter inom läkemedelsindustrin.

I arbetet ingår att fylla på och tömma den maskin man arbetar vid och ansvara för att produktionen flyter på utan långvariga stopp. Det kan också ingå att lasta de förpackade varorna ut på lager för att de ska kunna transporteras vidare därifrån.

Man sköter maskiner som packar, väger och emballerar varor, genom att till exempel svepa in dem i en skyddande plast. Varorna lastas på lastpallar och märks med till exempel fraktsedlar inför transport.

I uppgifterna ingår även enklare underhållsarbeten.

Utbildningsvägar för maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning

Yrket kräver utbildning på gymnasienivå eller motsvarande.

Förslag på utbildningsvägar efter gymnasiet

Det kan finnas olika utbildningsvägar att gå efter gymnasiet för att bli maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning till exempel

/