Maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning

  (Baserad på data från Arbetsförmedlingen)
  Sköter och övervakar maskiner som fyller på förpackningar och märker dem med etiketter.

  Maskinoperatörer som arbetar med påfyllning, packning och märkning styr och övervakar maskiner som till exempel fyller på förpackningar och märker dem med etiketter. Det är bra att vara noggrann och ha fokus på produktionen.

  Förmågor som kan vara bra att ha:

  • Noggrannhet
  • Resultatinriktad
  • Samarbetsförmåga
  • Stresstålighet

  Arbetsuppgifter

  Maskinoperatörer styr och övervakar maskiner som till exempel tappar upp på flaskor eller fyller på och försluter förpackningar och behållare. Maskinerna styrs till stor del digitalt via en dator.

  Det kan till exempel vara olika drycker som tappas upp på flaskor inom livsmedelsindustrin, eller mediciner som fylls i burkar och förses med etiketter inom läkemedelsindustrin.

  I arbetet ingår att fylla på och tömma den maskin man arbetar vid och ansvara för att produktionen flyter på utan långvariga stopp. Det kan också ingå att lasta de förpackade varorna ut på lager för att de ska kunna transporteras vidare därifrån.

  Man sköter maskiner som packar, väger och emballerar varor, genom att till exempel svepa in dem i en skyddande plast. Varorna lastas på lastpallar och märks med till exempel fraktsedlar inför transport.

  I uppgifterna ingår även enklare underhållsarbeten.

  Arbetsplats och lön

  Maskinoperatörer arbetar inom industrin.

  Genomsnittligt löneintervall

  21 300 - 33 400 SEK/mån

  Statistik från Statistikmyndigheten SCB


  Arbetsmarknadsprognos

  Hög konkurrens

  Prognos fram till 2026
  Statistik från Arbetsförmedlingen


  Hitta utbildning till detta yrke

  Olika utbildningsvägar till yrken

  Det kan finnas olika vägar fram till ett och samma yrke. Här kan du läsa om de olika utbildningsmöjligheterna och se vad som passar dig.

  För dig som ska välja gymnasieutbildning

  Vet du vad du vill jobba med? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola så får du hjälp att välja ett gymnasieprogram som ger dig rätt utbildning. Om du inte vet vad du vill arbeta med, välj ett program du tycker verkar intressant och roligt.

  Här under hittar du länkar till verktyg som kan hjälpa dig att komma vidare i ditt val.

  Senast uppdaterad 05 september 2022