BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning

Sköter och övervakar maskiner som fyller på förpackningar och märker dem med etiketter.

 • Noggrannhet
 • Resultatinriktad
 • Samarbetsförmåga
 • Stresstålighet

   Genomsnittligt löneintervall

   21 300 - 33 400 SEK/mån


   Arbetsmarknadsprognos

   Hög konkurrens

   Arbetsuppgifter

   Maskinoperatörer styr och övervakar maskiner som till exempel tappar upp på flaskor eller fyller på och försluter förpackningar och behållare. Maskinerna styrs till stor del digitalt via en dator.

   Det kan till exempel vara olika drycker som tappas upp på flaskor inom livsmedelsindustrin, eller mediciner som fylls i burkar och förses med etiketter inom läkemedelsindustrin.

   I arbetet ingår att fylla på och tömma den maskin man arbetar vid och ansvara för att produktionen flyter på utan långvariga stopp. Det kan också ingå att lasta de förpackade varorna ut på lager för att de ska kunna transporteras vidare därifrån.

   Man sköter maskiner som packar, väger och emballerar varor, genom att till exempel svepa in dem i en skyddande plast. Varorna lastas på lastpallar och märks med till exempel fraktsedlar inför transport.

   I uppgifterna ingår även enklare underhållsarbeten.

   Utbildningsvägar för maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning

   Vill du studera till maskinoperatör inom påfyllning, packning, märkning? Sök utbildningar i Utbildningsguidens sök utbildning för vuxna:

   Utbildning för vuxna (från 19 år)

   Utbildning för vuxna kan vara allt från komvux eller folkhögskola till högskola och universitet. Det finns flera utbildningsformer att välja bland för vuxna.

   Läs mer om olika utbildningsalternativ för vuxna:

   Gymnasieskolan (15-19 år)

   Gymnasieskolan kan förbereda för att börja jobba direkt efteråt eller för att fortsätta studera. Om du vill jobba direkt efter gymnasiet så kan du gå en yrkesutbildning för att komma in i den bransch du tycker är intressant.

   Här under hittar du länkar som kan hjälpa dig i ditt val: