BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Läkemedelskonsulent

En resande säljare som är expert på läkemedel.

  • Kommunikativ förmåga
  • Organisationsförmåga
  • Samarbetsförmåga
  • Serviceinriktad

      Genomsnittligt löneintervall

      28 000 - 62 500 SEK/mån


      Arbetsmarknadsprognos

      Hög konkurrens

      Arbetsuppgifter

      Läkemedelskonsulenten är företagets personliga kontakt med kunderna. Arbetet handlar om att informera om företagets produkter. Det är viktigt att vara uppdaterad om vad som händer på läkemedelsföretaget. Det kan till exempel gälla nya upptäckter, nya mediciner eller för- och nackdelar med vissa läkemedel.

      Läkemedelskonsulenten planerar själv sin tid och bokar in möten med läkare, sjukvårdspersonal och farmaceuter på sjukhus, vårdcentraler, privatpraktiker och apotek. Mellan de personliga mötena håller man kontakt via telefon och mail.

      Ibland arrangerar läkemedelskonsulenten events och informationsmöten för kunder för att skapa relationer. Det är vanligt med möten på luncher, kafferaster och kvällar eftersom det är då kunderna har tid att mötas. Det gäller att vara lyhörd och att under mötena fånga upp önskemål, frågor och synpunkter på produkterna.

      Därefter kommunicerar läkemedelskonsulenten med sitt företag. Det kan till exempel vara frågor som måste besvaras av företagets specialister på forsknings- eller medicinavdelningen.

      Ibland möter läkemedelskonsulenten patienter direkt för att exempelvis informera om hur ett tekniskt hjälpmedel fungerar.

      Många läkemedelskonsulenter går vidare inom företaget som till exempel säljledare, försäljnings- eller produktchefer.

      Utbildning för vuxna (från 19 år)

      Utbildning för vuxna kan vara allt från komvux eller folkhögskola till högskola och universitet. Det finns flera utbildningsformer att välja bland för vuxna.

      Läs mer om olika utbildningsalternativ för vuxna:

      Gymnasieskolan (15-19 år)

      Gymnasieskolan kan förbereda för att börja jobba direkt efteråt eller för att fortsätta studera. Om du vill jobba direkt efter gymnasiet så kan du gå en yrkesutbildning för att komma in i den bransch du tycker är intressant.

      Här under hittar du länkar som kan hjälpa dig i ditt val: