BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Ordersamordnare

Ser till att rätt beställning levereras till rätt plats i rätt tid.

 • Förmåga att vara flexibel
 • Noggrannhet
 • Organisationsförmåga
 • Social förmåga
 • Stresstålighet

   Genomsnittligt löneintervall

   26 000 - 43 500 SEK/mån


   Arbetsmarknadsprognos

   Hög konkurrens

   Arbetsuppgifter

   Ordersamordnare är ett samlingsbegrepp för ett antal olika yrkesroller. Arbetsuppgifterna varierar mellan branscher och även mellan företag.

   Grunden i en ordersamordnares arbete är att sköta inkommande och utgående beställningar, ta emot förfrågningar, skicka offerter och säkerställa att företaget håller avtalade leveranser. I arbetet som ordersamordnare ingår mycket planering. Ibland kan även fakturering och enklare administrativa uppgifter ingå.

   Ordersamordnaren sköter processen och kontakten mellan beställare och leverantör. Kundkontakten är en viktig del i varje arbetsuppgift – från första mötet vid en förfrågan, vid förslag av offert, vid mottagande av beställning och vid uppföljning av leveransen.

   Det behövs både god intern och extern kommunikation för att det ska fungera väl. Det är viktigt att kunna hantera många saker samtidigt eftersom ordersamordnaren oftast behandlar flera order, till flera olika beställare parallellt.

   Utbildning för vuxna (från 19 år)

   Utbildning för vuxna kan vara allt från komvux eller folkhögskola till högskola och universitet. Det finns flera utbildningsformer att välja bland för vuxna.

   Läs mer om olika utbildningsalternativ för vuxna:

   Gymnasieskolan (15-19 år)

   Gymnasieskolan kan förbereda för att börja jobba direkt efteråt eller för att fortsätta studera. Om du vill jobba direkt efter gymnasiet så kan du gå en yrkesutbildning för att komma in i den bransch du tycker är intressant.

   Här under hittar du länkar som kan hjälpa dig i ditt val: