Handpaketerare
(Baserad på data från Arbetsförmedlingen)
Packar produkter för hand inom tillverkningsindustrin eller handeln, ofta i ett högt tempo.
Handpaketerare arbetar med att packa produkter för hand, vanligtvis inom industrin eller handeln. Det är bra att vara effektiv, noggrann och kunna hantera ett högt arbetstempo.
Förmågor som kan vara bra att ha:
- God fysik
- Noggrannhet
- Resultatinriktad
- Stresstålighet
Arbetsuppgifter
Handpaketerare fyller och tillsluter och sätter etiketter på förpackningar för hand. Det kan till exempel arbeta med att packa bröd, kakor, grönsaker eller köttprodukter från ett rullande band. Man sorterar, emballerar och väger produkter manuellt. Man ansvarar för att produktionen flyter på genom att tömma och fylla på material.
Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att packa matkassar till privatpersoner eller fruktlådor som ska levereras till arbetsplatser. Man kan också packa ihop sallader som säljs i livsmedelsbutiker, packa kryddor och te eller sätta etiketter på flaskor. Det går också att arbeta med att packa varor inom handeln, till exempel varor som beställts över internet.
Arbetsplats och lön
Handpaketerare arbetar både inom tillverkningsindustrin, till exempel med packning av olika produkter men också inom handeln. Man kan också vara anställd genom bemanningsföretag.
Genomsnittligt löneintervall
22 000 - 31 300 SEK/mån
Statistik från Statistikmyndigheten SCB
Arbetsmarknadsprognos
Hög konkurrens
Prognos fram till 2026
Statistik från Arbetsförmedlingen
Hitta utbildning till detta yrke
Olika utbildningsvägar till yrken
Det kan finnas olika vägar fram till ett och samma yrke. Här kan du läsa om de olika utbildningsmöjligheterna och se vad som passar dig.
För dig som ska välja gymnasieutbildning
Vet du vad du vill jobba med? Kontakta studie- och yrkesvägledaren på din skola så får du hjälp att välja ett gymnasieprogram som ger dig rätt utbildning. Om du inte vet vad du vill arbeta med, välj ett program du tycker verkar intressant och roligt.
Här under hittar du länkar till verktyg som kan hjälpa dig att komma vidare i ditt val.
-
Vad lär du dig?
Gymnasieskolans program
-
Stressad över gymnasievalet?
Ta reda på fakta
-
Hitta kontaktuppgifter
Kontakta en studie- och yrkesvägledare