BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Handpaketerare

Packar produkter för hand inom tillverkningsindustrin eller handeln, ofta i ett högt tempo.

  • God fysik
  • Noggrannhet
  • Resultatinriktad
  • Stresstålighet

Genomsnittligt löneintervall

22 000 - 31 300 SEK/mån

På 2 års sikt bedömer Arbetsförmedlingen att möjligheterna till arbete för handpaketerare kommer vara små till medelstora. Möjligheterna till arbete inom yrket ökar om du har relevanta certifikat, behörigheter eller yrkesbevis.

Arbetsuppgifter

Handpaketerare fyller och tillsluter och sätter etiketter på förpackningar för hand. Det kan till exempel arbeta med att packa bröd, kakor, grönsaker eller köttprodukter från ett rullande band. Man sorterar, emballerar och väger produkter manuellt. Man ansvarar för att produktionen flyter på genom att tömma och fylla på material.

Andra exempel på arbetsuppgifter kan vara att packa matkassar till privatpersoner eller fruktlådor som ska levereras till arbetsplatser. Man kan också packa ihop sallader som säljs i livsmedelsbutiker, packa kryddor och te eller sätta etiketter på flaskor. Det går också att arbeta med att packa varor inom handeln, till exempel varor som beställts över internet.

Utbildningsvägar för handpaketerare

Det finns olika vägar till yrket. Det är bra att ha en gymnasieutbildning. Utbildningar inom området kan också finnas på komvux, folkhögskola, yrkeshögskola, arbetsmarknadsutbildningar och privata utbildningsanordnare. Även arbetsgivare kan utbilda.

/