BASERAT PÅ DATA FRÅN ARBETSFÖRMEDLINGEN

Nagelterapeut

Kreatör med sinne för färg och form som skapar vackra naglar.

  • Kreativ förmåga
  • Social förmåga
  • Säljinriktad

      Genomsnittligt löneintervall

      20 100 - 35 000 SEK/mån

      Arbetsuppgifter

      Nagelterapeuter bygger upp, förstärker, förlänger och lagar naglar med olika metoder, material och hjälpmedel. Vanliga material är akryl, gelé och silke som alla innebär olika tekniker. De kan arbeta med lösa nageltippar som sätts fast på den egna nageln.

      Nagelterapeuter utför också manikyr på naturliga naglar som innebär att fila, lacka och dekorera naglar och ge arm- och handmassage. De utför även pedikyr som är en liknande typ av behandling av naglar på fötterna.

      Nagelterapeuten har kunskaper om hur nageln är uppbyggd, vilka nagelsjukdomar som kan förekomma och vad man gör åt dem. De har också kunskaper om armen, handens och hudens anatomi och fysiologi. En behandling tar ungefär en till en och en halv timme. Under behandlingen upplyser de om daglig vård och skötsel av händer och naglar.

      En viktig del i arbetet är att sälja hand- och nagelvårds-produkter. I arbetsuppgifterna ingår också att rengöra och sterilisera arbetsplatsen och verktygen så att arbetsplatsen är ren och fräsch inför nästa kund.

      Utbildningsvägar för nagelterapeut

      Det finns olika vägar till yrket. Det är bra att ha en gymnasieutbildning, till exempel det program vi föreslår nedan eller motsvarande utbildning på komvux. Utbildningar inom området kan också finnas på komvux, folkhögskola, yrkeshögskola, arbetsmarknadsutbildningar och privata utbildningsanordnare. Det kan finnas ytterligare krav, till exempel körkort.

      Utbildning för vuxna (från 19 år)

      Utbildning för vuxna kan vara allt från komvux eller folkhögskola till högskola och universitet. Det finns flera utbildningsformer att välja bland för vuxna.

      Läs mer om olika utbildningsalternativ för vuxna:

      Gymnasieskolan (15-19 år)

      Gymnasieskolan kan förbereda för att börja jobba direkt efteråt eller för att fortsätta studera. Om du vill jobba direkt efter gymnasiet så kan du gå en yrkesutbildning för att komma in i den bransch du tycker är intressant.

      Här under hittar du länkar som kan hjälpa dig i ditt val: