Innehåll på denna sida

”Det roligaste är att lära sig något nytt varje dag”

Anna läser naturvetenskapligt basår på komvux. Här berättar hon om hur hon upplever sin utbildning. Anna heter egentligen något annat.

Anna läser naturvetenskapligt basår för att få behörighet att plugga vidare på universitet eller högskola.

– Jag valde hela naturpaketet för att inte känna mig begränsad, berättar hon.

I det naturvetenskapliga basåret ingår både matematik, kemi, biologi och fysik. Några saker som Anna lärt sig mer om är kemins betydelse för samhället, evolutionen och olika formler som beskriver verkligheten så att den blir mer begriplig.

Större förståelse för hur världen fungerar

Det roligaste med utbildningen är att lära sig något nytt varje dag, tycker Anna.

– Det är givande att läsa och jag lär mig om intressanta ämnen som ger mig en större förståelse för hur världen fungerar ur ett naturvetenskapligt perspektiv, säger hon.

Mest utmanade är att hinna med allt som man ska göra samtidigt som man läser fyra tunga ämnen som alla kräver väldigt mycket tid utanför skolan. 

Testa för att se om det intresserar dig

På frågan om vad hon skulle säga till någon annan för att uppmuntra den personen att gå på komvux säger Anna:

– Om du inte vet vad du vill göra, så testa det här för att se ifall det intresserar dig. Efter det kanske du vet vad du vill läsa vidare till på universitet eller högskolan.

Mer om komvux på grundläggande och gymnasial nivå

Vill du veta mer om vad du kan göra på komvux komvux på grundläggande och gymnasial nivå och hur du gör för att ansöka? Här har vi samlat information om det:

Komvux på grundläggande och gymnasial nivå

/