Innehåll på denna sida

Studera på en annan ort eller utomlands under gymnasietiden

Ibland kan du behöva flytta för att kunna studera det du vill. Eller så vill du kanske ta chansen att studera i ett annat land. Här kan du läsa om hur det går till och vad som kan vara bra att tänka på innan du åker.

Förbered dig för att studera utomlands

Innehållet i utbildningen i olika länder skiljer sig åt. För att du ska få stor nytta som möjligt av dina utlandsstudier när du kommer hem till Sverige igen, är det några saker som du kan tänka på redan innan du åker utomlands för att studera. Här kan du läsa om vad du kan tänka på när du inte ska läsa enligt svensk läroplan.

Förbered dig för att studera utomlands

Svensk gymnasieutbildning utomlands

Funderar du på hur du ska ordna skolgången för ditt barn när du ska bo och arbeta utomlands? Här får du information om svensk utbildning i utlandet som får statsbidrag.

Svensk gymnasieutbildning utomlands

Distansundervisning från utlandet

Distansundervisningen gör det möjligt för barn och ungdomar att fullfölja sina studier när ni bor i utlandet. Här finns information om den distansundervisning i gymnasieskolan som får statsbidrag.

Distansundervisning från utlandet

Studera utomlands

Att plugga utomlands under gymnasietiden är ett sätt att lära sig språk, få nya upplevelser och träffa nya människor. Det finns flera sätt att plugga utomlands under gymnasietiden.

Studera utomlands

Plugga och bo på en annan ort

Behöver du flytta för att gå den gymnasieutbildning du vill? Du som kommer in på en gymnasieskola långt hemifrån har rätt till ekonomiskt stöd i olika former.

Plugga och bo på en annan ort

/